Nujno obvestilo za letenje v vipavski dolini

datum: 05.06.2020

Spoštovani člani,

Zadnja tragična nesreča v Vipavski dolini je sprožila številna ugibanja in preiskave državnih organov, kako in kje se leti. Pod drobnogled so prišla tudi druga vzletišča in pristajališča.

zpls logo

https://sffa.org/article/nujno-obvestilo-za-letenje-v-vipavski-dolini

05.06.2020

Na prvem sestanku, dne 26.05.2020, med Agencijo za civilno letenje, ZPLS, LZS, društvom Kovk Ajdovščina ter Aeroklubom Josip Križaj iz Ajdovščine, je bilo sklenjeno, da se za vsak posamičen vzlet na vzletišču Kovk, pošlje SMS sporočilo o nameravani aktivnosti na številko 031 555315.

To direktivo o javljanju je izdala Agencija za civilno letenje, dne 27.05.2020, in velja do preklica oziroma uskladitve letenja na področju letališča Ajdovščina. Predstavniki lokalnih društev Kovk Ajdovščina, Polet Nova Gorica, AK JK Ajdovščina ter AK ER Nova Gorica, smo se sestali, dne 2.6.2020, na temo uskladitve načina letenja v območju športnega letališča Ajdovščina in ustanovili delovno skupino, ki bo dogovorjene skupne predloge posredovala Agenciji za civilno letenje.

Prosimo, da spoštujete dogovor in vaš let pred poletom javite s SMS-om ter se izogibate pristajanju ali letenju nad neposrednim območjem vzletanja ali pristajanja športnega letališča.

V upanju spoštovanja dogovorov vas lepo pozdravljamo.

Za UO ZPLS Predsednik: Bojan Žižmond